ariffjasmi's FotoPage
gambar kawin
By: ariff jasmi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Saturday, 13-Dec-2008 16:00 Email | Share | | Bookmark
Siti Anida dan Mohd Ridzuan, Felda Bkt. Rokan. Negeri Sembilan

 
 
 
View all 6 photos...
Terlebih dahulu aku ingin mengucapkan takziah atas pemergian allahyarhamah puan Zainun (ibu Ieda) yakni seminggu sebelum berlangsungnya pernikahan Ieda & Wan. Aku dapat berita tiga hari sebelum berlansungnya job aku, terperanjat dan sedih bila mendengar berita kematian itu. Pada hari akad nikah aku konvoi bersama kereta pengantin laki dan keluarga nya(6 kereta + aku), dalam perjalan ke rumah perempuan kami menempuh kawasan banjir (dalam air 1 kaki) nasib air tak masuk dalam kereta, risau gak takut air masuk engin, kang lewat pulak sampai. Perjalanan diteruskan melalui pekan Gemas dan terus ke Gemencheh, lokasi rumah perempuan berada dalam kawasan Felda bkt.Rokan.Aku memang jarang buat job jauh2 ni tapi bila dapat peluang memang berbalui, mana tak nya pemandangan memang 'superb'. Lain kali kalau aku dapat job kat area gemencheh ni, taulah mana aku nak dapat gambar 'outdoor' tercantik nanti. . majlis berjalan lancar walaupun ada perubahan last minute untuk menghormati arwah, jadi kenduri tahlil dibuat sebagai ganti (persalinan, malam berinai & kompang dibatalkan). Atas rasa simpati dan ingin memenuhi jumlah gambar yang dijanjikan aku membuat keputusan menyambung sesi bergambar di rumah pengantin lelaki (foc) seminggu selepasnya. Alhamdullillah dua2 pihak berpuas hati.
Selamat Pengantin Baru untuk Ieda & Wan, semoga kekal ke anak cucu. Amin.


Saturday, 29-Nov-2008 08:02 Email | Share | | Bookmark
Majlis Perkahwinan Norhamimi dan Hairol Anuar

 
 
pengantin sampai...
View all 10 photos...
Sorrylah kenkawan lama beno aku tak update gambar wedding aku, sibuk sangat dengan benda lain sampai aku lupa yang aku ada job kahwin (sebenarnya kurang job). majlis kat rumah pengantin pompuan memang simple tapi ada jugak suasana lain dari yang lain yang jarang ada tempat lain, ada konvoi kereta2 kompak (ejaan betul ke). hari sebelumnya pengantin lelaki ada mentioned pasal dia berarak naik kereta...... aku ingatkan satu keta je..... rupanya satu group. best2 betul hari tu...... siap pengantin berdiri dalam kereta kancil yang diubahsuai dan siap ada PAKCIK rambut panjang buka silat depan pengantin..... cayalah bang rock. masa penghujung majlis bila ramai jemputan dah balik tinggal family members je..... pengantin berdua sempat menyampaikan beberapa buah lagu...... (kaki karaoke jugak diaorang ni) kata Mimi (pengantin perempuan) kebanyakan lagu yang Roy (pengantin lelaki) nyayikan adalah lagu masa diaorang couple2 dulu....... (romamtiknya). aku sempat tanya kisah cinta diaorang, Mimi cite Roy dulu ada awek sebelum dia, mimi jadi adik angkat roy..... pendekkan cite bila awek roy tinggalkan dia untuk further study, mimi kesian tengok roy tiada tempat bergantung, dari sifat ambil berat mimi, roy merasa ada keserasian sampailah sekarang....... jadi the morel of the story is buat adik2 angkat diluar sana jangan sedih jodoh tak kemana.


Saturday, 23-Aug-2008 09:00 Email | Share | | Bookmark
Mohd. Tarmizi and Nur Hazwani.

 
 
 
View all 10 photos...
Hello everyone, I'm sorry for the late update. i had a busy weekend these month and i nearly forgot about updating my recent job. i would like to thank first to the person responsible in getting me this job Kak siti (i forgot her full name ) she was a great help to me during the whole day at the wedding, even though it rained the whole day, the bride & groom managed to put a happy face just for the guest. i thought an outdoor shoot was in plan but when it started raining all was canceled. i admire the newly weds spirit, and the family members are very patients.
To the newly weds "Selamat pengantin baru, moga kekal keanak-cucu".


Wednesday, 13-Aug-2008 10:00 Email | Share | | Bookmark
Zulkifli bin Mohamad and Rosilawati binti Md Yusop. Masjid tanah

 
 
 
View all 6 photos...
to the newly wed thank you very much in having me into your homes. had a very great day with no rain even though looks like it was. the invitation was full and i got to meet zul's family who where living/staying in Australia (g'day mate). berabok B.I dia orang gua cakap lu!!!!
i hope zul will bring great memories for days to come with is new family. cheers


Sunday, 1-Jun-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
fiza and adnan masjid tanah, melaka

 
 
 
View all 6 photos...
to FIZA AND ADNAN of masjid tanah melaka i dedicate my site to them for being very patient and supportive, i hope you,ll enjoy my contribution to you both.


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net